Идеята на господин Слави Трифонов за президентска република е по-скоро провокация

...
Идеята на господин Слави Трифонов за президентска република е по-скоро провокация
Коментари Харесай

Идеите на Трифонов не били съгласувани с президента, уверен Антон Кутев

Идеята на господин Слави Трифонов за президентска република е по-скоро провокация и сигурно е самодейност, която не е съгласувана в президента.

Това разяснява пред Нова телевизия говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Той е песимистичен към прокарването даже и на референдум по тематиката, както Слави Трифонов разгласи, най-малкото тъй като, съгласно Кутев, за идващото Народно заседание ще е предизвикателство да събере нормално болшинство, а камо ли такова квалифицирано, с цел да може да се върви към смяна на Конституцията.

" Най-доброто за идващия парламент е въобще да събере болшинство, а конституционно болшинство за промени в Основния закон е малко евентуално въобще да се случи в идващите години ", бяха точните думи на Кутев.

Самат концепция за президентска република е противоречива, тя би трябвало да предстои на сериозен спор, а и въпросът е дали някой го желае, разясни още мнението си Антон Кутев, като сложи под въпрос въобще запознатостта измежду българското общество.

Антон Кутев съобщи и че няма информация за осъществени кадрови смени в Комисия за отбрана на потребителите, както през вчерашния ден разгласи, че се готви неговото уволняване Иван Френкев. " Госпожа Нинова вижда на всички места мафията ", отговори остро към водача на Българска социалистическа партия някогашния член на партията.

Антон Кутев изясни, че служебното правителство извършва смени " единствено там, където е належащо "  и където е имало политически назначения, които очевидно не са били малко при предходното ръководство. Макар и да не посочи кои, Кутев даде образец с " Булгаргаз ", където смяната на управлението е била нужна, защото преди този момент държавното управление въобще не е получавало информация, която му е била нужна.

По тематиката за евентуалните договаряния с " Газпром "  Антон Кутев бе безапелационен, че държавното управление ще ги води само и единствено в границите на сегашния контракт и по никакъв метод няма да се подписва нов дълготраен контракт.

Тези договаряния ще бъдат само и единствено да плоскостта и във връзка на това, че се търсят всички благоприятни условия. А задачата на служебното държавно управление била да сложи всички благоприятни условия на масата и пред българския народ, в това число и цени на газа, с цел да осведоми обществеността и да даде опция на идващото държавно управление да избере най-хубавото.

Разговорите с " Газпром " не предпоставят нито едно друго действие - нито търсенето на танкери, нито газовата връзка с Гърция.

Спекулация е, че си променяме геополитическата ориентировка. Основната цел е диверсификация на източниците... няма да пропуснем каквато и да е възможност за доставка, увери Антон Кутев. Времето, с което разполага служебното държавно управление, е извънредно малко, уточни още той и разкритикува предходните ръководещи, че са изгубили време, защото газовата рецесия е почнала още през април - май месец, когато е трябвало да се реагира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР